Warsztat Graficzny

Wizualizacje konkursowe – Teka Inspiruje 2016

Nasza propozycja w tegorocznym konkursie TEKA Inspiruje 2016 to dom w starej stodole – i kuchnia otwarta w takim właśnie domu.

Poniżej kilka wizualizacji z zestawu jaki przygotowałem na potrzeby zgłoszenia konkursowego.

 

Kolory rodzinnego domu

Marzenia się spełniają jeśli bardzo chcemy by się spełniły. Przyjmą rzeczywisty wymiar jeśli im pozwolimy. Nasza propozycja kuchni jest takim właśnie spełnionym marzeniem.

O rodzinnych niedzielnych śniadaniach bez pośpiechu. O domu na wsi, z dużymi oknami i widokiem na stary sad. Kuchni, w której unosi się zapach rodzinnego życia: dojrzałych owoców, przypraw, przetworów, ciepła i spokoju. Marzenie o herbacie w ciepły wiosenny poranek na tarasie z przepięknym wiodkiem. Kolacji z bliskimi w przytulnym wnętrzu rozgrzewanym dużym kominkiem. Smażeniu powideł i zajadaniu się drożdżówką z tymi powidłami, patrząc jak deszcz szumi za dużym oknem miękko malując krajobraz późnego lata.

Żeby spełnić takie marzenie, potrzeba kilku kluczowych składników jak w każdym dobrym przepisie. Niebanalne wnętrze, wygodna duża kuchnia, ciepłe stonowane kolory, ale przede wszystkim – bliscy z którymi będziemy chcieli codziennie dzielić się radością mieszkania w takim wnętrzu.

Podstawą koncepcji naszej kuchni w kolorach rodzinnego domu, jest budynek starej kamiennej stodoły. Ciepłe brązy i szarości drewna (zarówno starych belek jak i fornirowanych gruszą frontów kuchennych i mebli), brązy, beże i ciepłe szarości kamiennej ściany, biel i czerń jako elementy dopełniające oraz podkreślające całe zestawienie to moja propozycja. Surowa na pozór, kamienna ściana szczytowa stała się idealnym tłem dla dużej kuchni fornirowanej drewnem gruszy. Połączenie kremowo białego, masywnego blatu i wykończonego na czarno sprzętu kuchennego zamyka i dopełnia aranżację.

Takie wnętrze będzie świetnym tłem dla każdej pory roku. Wiosenne zielenie nowalijek, letnia fearia barw od żółtych mirabelek po niemal czarne pożeczki, stonowane czerwienie dorodnych jabłek jesienią, herbaciane brązy zimą – wszystkie znajdą swoje miejsce i dobre tło w takiej kuchni.